Vrijheid aan de TopVerbinden met jezelf leidt tot échte verbinding met anderen   

Diversiteit aan de topVerbinden met jezelf leidt tot échte verbinding met anderen  

 

Over Remco

Zover als ik in mijn herinnering kan teruggaan heb ik een sterke focus gehad op wat de buitenwereld van mij verlangt en weinig tot geen focus op wat ik zelf belangrijk vond. 

Wat ik daarmee leerde was sensitief te zijn op wat de buitenwereld van mij verwachtte.

Daarop stemde ik (uiteraard onbewust) mijn gedrag af. Om waardering en erkenning te krijgen (thuis, op school, vrienden) leerde ik om grappig te zijn (zodat anderen om mij konden lachen, dat voelde als een vorm van erkenning) en op sportgebied trainde ik hard om zo beter te zijn dan anderen, zodat ik ook daar erkenning kreeg. 

De buitenwereld (en daarmee de waardering en erkenning) werd leidend in mijn keuzes op het gebied van studie en werk.

Dit pad leidde uiteindelijk tot een vervreemding van mijzelf. In toenemende mate ging ik strijd ervaren. Jung omschrijft dit proces helder: strijd in de “buitenwereld” is een onvermijdelijk gevolg als er een interne strijd (niet voldoen aan mijn eigen verlangen, negeren van mijn eigen gevoel) gaande is. 

Nu, terugkijkend, soms een eenzaam bestaan

Een periode volgde waarop ik (noodgedwongen) steeds meer mijn focus ging richten op mijzelf i.p.v. de buitenwereld. Wat voel ik, wat wil ik in deze situatie, wat is mijn verlangen?

Ik kreeg steeds meer bewustzijn op wat bij mij hoorde en wat van de buitenwereld was. Dat leverde ook andere relaties op, niet meer gericht op overtuigen of mijn plek bevechten maar gericht op écht contact en gelijkwaardigheid. Mijn hart opende zich meer en meer.

Ik heb geleerd om mijzelf als fundament te zien. Wat ik voel, wat ik verlang, is nu veel meer leidend dan dat wat de buitenwereld van mij verlangt. Ik bewandel nu mijn levenspad.

Curriculum Vitae

Van 2006 - 2012 ben ik werkzaam geweest als senior coach en opleider bij het grootste opleidingsinstituut voor coaches. In deze periode heb ik circa 300 professionals opgeleid tot professioneel individueel- of teamcoach.
Vanaf 2002 tot heden werkzaam (geweest) als senior leadership coach  (hoger kader en directies) bij o.a. de volgende organisaties:

- Microsoft

- Gemeente Amsterdam, Rotterdam, Breda, Tilburg
- Openbaar Ministerie Amsterdam, Groningen
- ABN AMRO

- Rabobank

- SOS Kinderdorpen
- Smurfit Kappa
- Hogeschool van Amsterdam, Utrecht

- House Of Performance

- Ministerie van Binnenlandse Zaken
- CapGemini

- Stater

Vrijheid aan de Top

Mijn missie

Het ontwikkelen van Vrijheid aan de Top, waardoor Leiders en Topmanagers;


 • Verbonden zijn met zichzelf (een duurzame verbinding met jezelf zorgt ervoor dat je écht contact met    anderen maakt).
 • Eigenheid in Leiderschap ontwikkelen (je laat niet langer een deel van jezelf achter zodra je over de drempel van je kantoor stapt). Dat zorgt voor de meest krachtige en echte versie van jezelf. Je komt los van alle  verwachtingen van anderen en voelt de vrijheid om jezelf te zijn.
 • Je leeft jouw leven, bewandelt jouw levenspad, niet het leven dat anderen van jou verwachten.
Diversiteit aan de Top

Mijn missie

  Het ontwikkelen van Vrijheid aan de Top, waardoor Leiders en Topmanagers;

  • Verbonden zijn met zichzelf (een duurzame verbinding met jezelf zorgt ervoor dat je écht contact met anderen maakt).
  • Eigenheid  in Leiderschap ontwikkelen (je laat niet langer een deel van jezelf achter zodra je over de drempel van je kantoor stapt). Dat zorgt voor de meest krachtige en echte versie van jezelf. Je komt los van alle verwachtingen van anderen en voelt de vrijheid om jezelf te zijn.
  • Je leeft jouw leven, bewandelt jouw levenspad, niet het leven dat anderen van jou verwachten.

Schrijf je in voor de Leadership nieuwsbrief

Leadership Coaching van Aanpassing naar Eigenheid

Your information is safe with us